SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

f;etape tranz HTTP

Codul de stare descrie posibilitatile serverului de a intelege si a satisface cererea clientului. Fraza de motiv este un text scurt de descriere a codului de stare. Versiunea protocolului HTTP, codul de stare si fraza de motiv formeaza impreuna linia de stare.
Un antet de rasouns poate contine informatii specifice legate de resursa solicitata, plus eventuale declaratii MIME care pot fi necesare pentru livrarea raspunsului. Cand un server Web trimite un antet de raspuns unui client, include in mod normal aceleasi informatii furnizate de antetul cererii clientului.
Etapa a IV-a : Serverul termina conexiunea. Dupa rezolvarea cererii clientului, sarcina serverului este terminarea conexiunii TCP/IP cu clientul. Totusi, atat clientul (click pe butonul Stop al browserului) cat si serverul (defectarea unui calculator) pot gestiona o inchidere neasteptata a conexiunii. In ambele cazuri, inchiderea conexiunii termina tranzactia curenta, indiferent de starea sa.
Clasele codului de raspuns HTTP
Prima cifra a codului de acces HTTP defineste clasa codului de raspuns. Exista cinci posibilitati pentru valorile primei cifre :
-1xx : Informational ? aceasta combinatie nu este utilizata dar este rezervata pentru o utilizare ulterioara
-2xx : Succes ? actiunea a fost receptionata, inteleasa si acceptata cu succes
-3xx : Redirectare ? pentru completarea cererii trebuie activata alta actiune
-4xx : Eroare client ? cererea contine sintaxa eronata sau nu poate fi indeplinita
-5xx : Eroare server ? serverul a esuat in indeplinirea unei cereri aparent valide.Definirea metodelor HTTP
O cerere client HTTP reprezinta al doilea pas in secventa de patru etape a unei tranzactii HTTP. Cererea clientului HTTP poate fi de doua feluri : cerere simpla sau completa.
In general, programul trebuie sa utilizeze cereri complete, in afara cazului in care se lucreaza cu HTTP, versiunea 0.9. Singura metoda care utilizeaza cererea simpla este GET, utilizata pentru a regasi o resursa. Sintaxa este : GET URI <CR/LF>