SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

e;etape tranz HTTP

Cele patru etape ale unei tranzactii HTTP
Clientii si serverele utilizeaza HTTP pentru cereri si raspunsuri. Serverul si clientul mentin conexiunea TCP/IP numai pe durata unei tranzactii (HTTP nu este static), iar serverul, in mod normal, inchide conexiunea dupa terminarea tranzactiei. Deci se pot reconstitui cele patru etape ale unei tranzactii HTTP :
Etapa I : Stabilirea conexiunii. Inainte ca un client si un server sa schimbe informatii, acestia trebuie sa stabileasca o conexiune TCP/IP. Protocolul HTTP foloseste portul 80, dar pot fi utilizate si alte porturi daca serverul si clientul stabilesc de comun acord acest lucru.
Etapa a II-a : Clientul emite o cerere. Fiecare cerere HTTP emisa de un client catre un server Web incepe cu o metoda, urmata de adresa URL a unui obiect. Clientul completeaza aceasta informatie cu versiunea protocolului HTTP pe care il utilizeaza, urmat de CR, LF, optional urmate de informatie codificata intr-un anumit mod, sub forma unui antet. In final, browserul adauga un CR, LF la informatia precedenta, urmat optional de corpul entitatii (un document).
O metoda HTTP este o comanda utilizata de client pentru a specifica scopul cererii catre server. Metodele HTTP corespund unei resurse (identificate prin adresa sa URL). Clientul specifica si versiunea HTTP utilizata (de exemplu 1.0). Toate acestea (metoda, URL, versiunea protocolului HTTP) formeaza linia de cerere (Request ? Line).
Clientul utilizeaza campul de antet al cererii (Request ? Header) pentru a furniza informatii despre cererea in sine si despre clientul care transmite cererea catre server.
Etapa a III-a : Serverul emite un raspuns. Dupa ce un server Web primeste si interpreteaza un mesaj de cerere, serverul raspunde cu un mesaj de raspuns HTTP. Mesajul de raspuns incepe intotdeauna cu versiunea protocoului HTTP, urmata de un cod de stare format din 3 cifre, si o fraza de motiv, un CR, LF si informatii optionale, codificate sub forma unui antet. In final, serverul adauga un CR, LF la informatiile precedente, urmat optional de corpul entitatii.