SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

d;HTTP este lizibil

HTTP este un protocol lizibil deoarece este bazat pe text si nu necesita decodificare pentru a-l citi. De fapt, unele browsere furnizeaza informatii care descriu starea unei tranzactii HTTP, informatii ce pot fi vizualizate pe durata tranzactiilor HTTP.
HTTP este un protocol generic
Mesajele HTTP constau din cereri trimise de client catre server si raspunsuri trimise inapoi de server clientului. Exista doua feluri de mesaje cerere/raspuns : simple si complete.
Mesajele HTTP de cerere completa (Full - Request) si raspuns complet (Full ? Response) utilizeaza un format de mesaj generic (RFC 822, D. H. Crocker). Formatul de mesaj generic HTTP poate include in mesajele de cerere completa si raspuns complet campuri de antet optionale (antete) si un corp de entitate (corpul documentului). Formatul unui mesaj HTTP este generic deoarece formatele mesajelor sunt independente de protocolul HTTP. Cu alte cuvinte, HTTP ignora continutul corpului de entitate. Mesajele de cerere simpla si raspuns simplu nu permit utilizarea unor informatii de antet si sunt limitate la regasirea unui corp de entitate.
Recomandare : Nu trebuie sa utilizati formatul de cerere simpla pentru ca acesta nu permite serverului identificarea tipului de informatii al entitatii. Drept raspuns, programul aplicatie care receptioneaza documentul (browserul) trebuie sa incerce sa afle singur tipul de format al corpului de entitate.
Operatii de cautare, regasire si adnotare efectuate de HTTP.Prin utilizarea HTTP-ului, aplicatiile pot realiza trei operatii cheie : cautare, regasire si adnotare. Pentru a cauta un obiect Web, aplicatiile utilizeaza HTTP pentru a specifica unui server URL-ul obiectului. Daca obiectul exista, aplicatia utilizeaza HTTP-ul pentru regasirea lui. In final, HTTP adnoteaza tentativa aplicatiei de a obtine acces la resursa furnizand aplicatiei informatii de stare (indicatii asupra succesului sau insuccesului operatiei de cautare/regasire).