SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

b:SMTP

Daca procesul client nu poate trimite un mesaj, acesta marcheaza mesajul cu timpul de asteptare si il lasa in spool si repeta acest procedeu mai tarziu. Daca toate incercarile de trimitere esueaza, mesajul este marcat "netransmisibil" dupa cateva zile si returnat in cutia postala a expeditorului.Un mesaj este considerat trimis doar daca clientul si serverul "vad" ca mesajul a ajuns la destinatie, si abia apoi il sterg. Pana atunci sunt tinute copii de trimitere atat in spoolul de trimitere, cat si in cutia destinatarului.
Adresele de posta electronica constau in doua parti :
-numele de identificare a cutiei postale (urmat de simbolul @ - "at")
-numele domeniului destinatie.
Exemplu : vasilica@companie.org
-In site-urile care folosesc protocoale diferite de TCP/IP, acest format poate sa difere.
Exemplu : Exista adrese de forma : xxxx[procent]yyyy@zzzz.
--Aliases (porecle)
Este posibil sa forwardam mesaje mai multor destinatari la un moment dat incluzand mai multe adrese. Cu toate acestea, in situatii cand mesaje frecvente sunt trimise unui acelasi grup de oameni, acest proces conduce la pierdre de timp. Mai multe sisteme furnizeaza o solutie numita liste de posta electronica sau grupuri de cutii postale. O facilitate e-mail numita aliases mail permite unui nume (numit alias) sa refere un nume diferit sau chiar la mai multi destinatari.
Exemple : students, profs (de la facultatea noastra)
Un alt avantaj al aliaselor este ca o persoana poate avea mai multe nume de posta. Aliasurile sunt memorate intr-o baza de date accesata de un program de expansiune al aliasurilor. Cand un mesaj este trimis catre spooler, programul de interfata a postei trimite numele destinatarului catre programul de expandare a aliasului, care verifica aliasurile memorate in baza sa de date. Daca este gasita o potrivire, adresa destinatarului este transformata in adresa sa oficiala (sau toate adresele individuale ale unei liste mail) inaintea trimiterii lui