SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

b;DNS

3.Domeniu invers
Cand avem adresa IP si dorim numele domeniului, trebuie sa folosim functiile domeniului invers al lui DNS.
Pentru folosirea domeniului invers, dam adresa IP serverului. DNS adauga in fata arpa.inaddr. De exemplu, 132.34.45.121 devine arpa.inaddr.132.34.45.121. Sistemul incepe din topul arborelui nivelul 1 ? arpa si cauta pana gaseste numarul. Din momentul gasirii numarului, un pointer va indica numele de domeniu asociat.
--Telnet (numar de port 23)
Telnet este a doua aplicatie TCP/IP importanta si reprezinta un proces client/server TCP/IP pentru intrarea intr-o masina la distanta.
Intrarea la distanta permite unui utilizator dintr-un site sa aiba acces la un alt site. Telnet protejeaza serverul impotriva accesului "faradelege" cerand utilizatorilor sa indeplineasca identificatorii de login (intrare) si parola.
Pentru folosirea Telnet-ului, un utilizator apeleaza un client Telnet din propriul site si stabileste o conexiune cu un server Telnet din site-ul de la distanta. Telnet "inlocuieste" (simuleaza) tastatura clientului cu cea a site-ului de la distanta ca si cum s-ar tipari acolo (la distanta). Telnet se ocupa si de afisarea iesirii de la site-ul de la distanta pe ecranul utilizatorului.