SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

Nivelul aplicatie

Nivelul aplicatie intr-o implementare tipica TCP/IP contine urmatoarele aplicatii de retea:
-Ping este o aplicatie care testeaza existenta conexiunii intre doua calculatoare din Internet. Aceasta aplicatie utilizeaza pachete ecou de cerere si raspuns ICMP pentru a masura timpul necesar pentru ca informatia sa ajunga pana la celalalt calculator si inapoi.
-Telnet este o aplicatie care ofera o sesiune interactiva bazata pe caracter, cu alt calculator.
-Rlogin este asemanator Telnet-ului prin faptul ca ofera o interfata cu linie de comanda spre un alt calculator, dar, in cazul calculatoarelor UNIX, asigura transparenta conexiunii pentru programele UNIX (Rlogin nu face parte din pachetul TCP/IP Windows NT).
-Rsh permite introducerea comenzilor pe un sistem local, comenzi ce vor fi executate pe sistemul aflat la distanta, iar rezultatele se vor intoarce in sistemul local.
-File Transfer Protocol (FTP ? protocol de transfer fisiere) este o aplicatie care transfera fisiere la si de la calculatoare aflate la distanta, prin TCP/IP. Calculatorul aflat la distanta trebuie sa posede un server FTP. Windows NT ofera atat aplicatia FTP cat si un server FTP.
-Trivial File Transfer Protocol (TFTP) este un protocol de transfer de fisiere utilizat de obicei pentru transferul de cod de sistem de operare pentru calculatoarele client din retele UNIX
-Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) trimite si receptioneaza posta Internet. Windows NT Option Pack 4 cuprinde o aplicatie client de posta SMTP la fel si Windows NT Resource Kit si Microsoft Exchange Server care ruteaza posta LAN in si din Internet.
-Hyper Text Transfer Protocol (HTTP) transfera documente World Wide Web de la o gazda Web la un browser Web, ca de exemplu Netscape sau Internet Explorer. HTTP este un protocol nativ al Web-ului.
-Domain Name Service (DNS) traduce adresele Internet literale (ex.:fenrir.infoiasi.ro) in adrese Internet numerice (ex.: 193.231.30.197) utilizate de un calculator pentru a gasi un calculator receptor. Statiile de lucru Windows NT/2000 utilizeaza protocolul DNS atat pentru gasirea numelor stocate pe serverele DNS din retea, cat si pe serverele Windows NT.