SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

Rutare si subretele

--Ruterele conecteaza diferite retele, permitand astfel trimiterea datelor la alte conexiuni de date de orice tip. Exista doua protocoale la nivel retea :
-linii dedicate (x.25 si secventa de cadre)
-linii nededicate (IP)
Liniile dedicate (x.25) trimit intai un cerere de apel la destinatie, care poate fi acceptata sau respinsa. Daca conexiunea este acceptata, apelantului i se da un identificator de conexiune spre folosinta pentru cererile urmatoare. In multe cazuri, reteaua alege drumul de la expeditor la destinatar conform cu acest identificator.
Liniile nededicate (IP ? Internet Protocol) sunt parte a D.D. (U.S.Department of Defense). Un pachet IP poate fi trimis fara nici o setare prealabila. Fiecare pachet IP este trimis catre destinatie independent de toate celelalte. Nu este selectat sau memorat nici un drum intern ca in cazul lui x.25. Totusi se pot utiliza linii dedicate si folosind IP. Este posibil ca un pachet sa urmeze un drum diferit si sa ajunga inaintea unor pachete precedent trimise. Protocolul de transport se numeste TCP (Transmission Control Protocol) si este similar cu T4 (din cadrul lui x.25). Combinatia TCP/IP este folosita in special in universitati, pe sisteme UNIX. Protocolul DoD suporta si protocolul de transport nededicat numit UDP (Universal Datagram Protocol), care este in esenta IP cu cateva adaugari minore.