SHPORA.net :: PDA

Login:
ðåãèñòðàöèÿ

Main
FAQ

ãóìàíèòàðíûå íàóêè
åñòåñòâåííûå íàóêè
ìàòåìàòè÷åñêèå íàóêè
òåõíè÷åñêèå íàóêè
Search:
Title: | Body:

Data Provоder, connection

Legãtura cu baza de date este creata si menþinutã de un data provider. Acesta este format dintr-un set de componente interconectate care coopereazã pentru a furniza date intr-o maniera eficienta, performanta.
Exista patru tipuri de furnizori de date in .NET Framework:
- SQL Server .NET Data Provider
- OleDb .NET Data Provider
- ODBC Data Provider
- Oracle Data Provider
Fiecare dintre ace?ti furnizori conþin versiuni ale urmãtoarelor clase generice:
- Connection - realizeazã conexiunea la baza de date
- Command- executa o comanda asupra unei surse de date: comenzi non-query (INSERT, UPDATE sau DELETE) sau comanda SELECT, retumand un DataReader - DataReader- desemneazã o mulþime de înregistrãri (recordset) bazata pe conexiune, de tip forward-only, read-only
- DataAdapter- populeazã un DataSet sau DataTable non-conexiune si executa modificãri
Mecanismul accesãrii bazelor de date in ADO.NET este urmãtorul: - un obiect Connection stabile?te o conexiune intre aplicaþie si baza de date. Aceasta conexiune poate fi accesata direct de un obiect Command sau de un obiect DataAdapter. Obiectul Command executa o comanda asupra bazei de date. Daca se returneaza valori multiple, se utilizeazã un obiect DataReader care va conþine datele returnate. Aceste date pot fi procesate direct de de aplicaþie. Alternativ, se poate utiliza un DataAdapter pentru a popula un obiect DataSet. Modificãrile asupra bazei de date se pot efectua prin intermediul unui obiect Command sau unui obiect DataAdapter.
Connection Reprezintã conexiunea curenta la baza de date. Tipuri de conexiuni:
- SqlConnection - pentru conectarea Ia SQL Server 7 sau versiuni ulterioare
- QleDbConnection - conexiuni la diverse tipuri de baze de date
- ODBCConnection
- OracleConnection
Un obiect Connection contine toate informaþiile necesare deschiderii unui canal de comunicaþie cu baza de date in cadrul proprietãþii ConnectionString, Sunt incorporate, de asemenea, metode pentru facilitarea tranzactiîilor.