SHPORA.net :: PDA

Login:
ðåãèñòðàöèÿ

Main
FAQ

ãóìàíèòàðíûå íàóêè
åñòåñòâåííûå íàóêè
ìàòåìàòè÷åñêèå íàóêè
òåõíè÷åñêèå íàóêè
Search:
Title: | Body:

,DataSet

Un DataSet este o reprezentare non-conexiune, in-memory, a unei mulþimi de date.
Poate fi gândit ca o copie locala a secþiunilor bazei de date utile aplicaþiei. Datele pot fi
încãrcate intr-un DataSet din orice sursa valida, cum ar fi un server SQL, o baza de date Microsoft /Access sau un fi?ier XML. DafaSef-ul persista in memorie, iar datele conþinute pot fi modificate, manipulate, independent de baza se date. La momentul oportun, DataSet-u poate acþiona ca un ?ablon pentru modificarea bazei de date centrale.
Un obiect DataSet conþine o colecþie de zero sau mai multe obiecte DataTable, fiecare dintre acestea fiind o reprezentare in-memory a unei tabele. Structura unui obiect DataTable este definita de colecþia DataColumns, care enumereaza coloanele dintr-o tabela si de colecþia Constraint care enumereaza legaturile, constrângerile din tabela. Aceste doua colecþii definesc schema tabelei. Un obiect DataTable conþine, de asemenea, o colecþie DataRows, care conþine datele corespunzãtoare din DataSet.
Un DataSet conþine o colecþie DataRelations care permite crearea asocierilor intre liniile unei tabele si liniile altei tabele. Colecþia DataRelations enumereaza un set de obiecte DataRelation care definesc relaþiile intre tabelele din DataSet,