SHPORA.net :: PDA

Login:
đćăèńòđàöèÿ

Main
FAQ

ăóìàíèòàđíûć íàóêè
ćńòćńòâćííûć íàóêè
ìàòćìàòèśćńêèć íàóêè
òćőíèśćńêèć íàóêè
Search:
Title: | Body:

a.Procesul page stealer

Procesul page stealer este un proces al nucleului care evacuează din memorie paginile care nu fac parte mult timp din setul de lucru al unui proces. Nucleul crează procesul page stealer pe timpul initializării sistemului ?i-l apelează pe toată durata de viață a sistemului, la nevoie. El examinează fiecare regiune activă, care nu este blocată, trecând peste regiunile blocate, deoarece se a?teaptă verificarea lor în următorul pas ?i incrementează apoi câmpul age al tuturor paginilor valide. Nucleul blochează o regiune când un proces produce o întrerupere a unei pagini din regiune, astfel încât procesul page stealer nu poate evacua pagina care a generat întreruperea.
Pentru o pagină din memorie există două stări: pagina a fost încărcată recent ?i nu este încă potrivită pentru swapping, sau pagina este posibil a fi evacuată ?i este disponibilă pentru reasigurarea la alte apgini virtuale. Prima stare arată că un proces a referit recent pagina, ea fiind deci în setul său de lucru. Unele ma?ini setează bitul reference când se referă o pagină, însă metodele software pot suplini lipsa acestei facilități hardware. Procesul page stealer pune pe 0 bitul reference al paginilkor referite ?i reține câte examinări au fost făcute de la ultima referire a paginii. Deci prima stare constă in câteva substări corespunzătoare numărului de treceri pe care le face procesul page stealer până când pagina devine posibil a fi evacuată (vezi figura 9.18). Când acest număr depă?e?te o valoare de prag, nucleul trece pagina în cea de-a doua stare, pregătită pentru evacuare. Perioada maximă care poate trece până când pagina devine potrivită pentru a fi evacuată este dependentă de implementare, ?i este limitată de numărul de biți disponibil în intrarea din pagina din tabela de pagină.
Dacă două sau mai multe procese folosesc în comun o regiune, ele actualizează biții de referință ai aceluiasi set de intrări din tabela de pagină. În acest fel, paginile pot fi părți ale seturilor de lucru ale mai multor procese, dar acest fapt nu are importanță pentru procesele page stealer.