SHPORA.net :: PDA

Login:
đćăèńòđàöèÿ

Main
FAQ

ăóìàíèòàđíûć íàóêè
ćńòćńòâćííûć íàóêè
ìàòćìàòèśćńêèć íàóêè
òćőíèśćńêèć íàóêè
Search:
Title: | Body:

a.Structuri de date p-ru demand paging

Pentru execuție nu trebuie ca întregul proces să fie rezident în memorie, ci nucleul încarcă pagini la cerere când procesul referă paginile respective. Avantajul politicii de paginare la cerere este acela că permite o mai mare flexibilitate în maparea spațiului de adrese virtuale al procesului în memoria fizică a ma?inii, de obicei permițând ca mărimea procesului să fie mai mare decât memoria fizică disponibilă; de asemenea, permite accesarea simultană a mai multor procese în memoria principală. Avantajul swapping-ului este acela că este mai u?or de implementat.
Sistemele cu paginare la cerere elimină limitarea mărimii proceselor impuse de mărimea memoriei fizice disponibile din sistem.
Procesele au tendința să execute instrucțiuni în părți mici ale spațiului destinat textului, astfel încât programul blochează si apelează substantive în mod frecvent. Acest principiu este cunoscut sub denumirea de principiul "localității". Denning a formalizat noțiunea de set de lucru al unui proces, care reprezintă setul de pagini pe care procesul le-a referit în ultimele sale referiri de memorie numărul n este denumit fereastra setului de lucru. Când un proces adresează o pagină care nu este în setul de lucru apare o întrerupere de pagină; pentru tratarea întreruperii, nucleul actualizează setul de lucru, încărcând în acesta alte pagini de pe un dispozitiv secundar dacă este necesar. Se merge pe principiul că paginile cele mai vechi se elimină ?i se aduc pagini noi. Principiul LRU (Last Recently Used) se transformă în NRU (Not Recently Used).
Când un proces accesează o pagină care nu este în setul de lucru, apare o întrerupere de pagină (validity page fault). Nucleul suspendă execuția procesului până când cite?te pagina în memorie ?i o face accesibilă pentru proces. Când pagina este încărcată în memorie, procesul restartează instrucțiunea pe care o execută atunci când a apărut întreruperea de pagină. Astfel, implementarea unui subsistem de paginare are două părți: evacuarea paginilor folosite mai puțin pe un dispozitiv de swap (într-o zonă de swap) ?i tratarea întreruperilor de pagină.