SHPORA.net :: PDA

Login:
đćăèńòđàöèÿ

Main
FAQ

ăóìàíèòàđíûć íàóêè
ćńòćńòâćííûć íàóêè
ìàòćìàòèśćńêèć íàóêè
òćőíèśćńêèć íàóêè
Search:
Title: | Body:

a.Alocarea spaю.de.swap

Algoritmul de planificare al UCP este puternic influențat de politicile de gestiune a memoriei. UCP nu poate executa un proces care există în întregime in memoria secundară; cel puțin o parte a procesului trebuie să fie conținută în memoria primară pentru ca procesul să poată fi executat.Există trei etape în descrierea algoritmului de swapping: gestiunea spațiului pe dispozitivul de swap (zona de swapping), evacuarea proceselor din memoria principală ?i încărcarea proceselor în memoria principală. Alocarea spațiului de swap:
-Dispozitivul de swap este un dispozitiv de tip bloc într-o secțiune configurabilă a discului. Pe câtă vreme nucleul alocă spațiu pentru fi?iere bloc cu bloc, în zona de swap spațiul este alocat în grupuri de blocuri contigue (swapping-ul se face pe blocuri de 1K). Alocarea spațiului pe dispozitivul de swap este tranzitorie, depinzând de modul de planificare a proceselor. Un proces care rezidă pe dispozitivul de swap va migra, în cele din urmă, înapoi în memoria principală, eliberând spațiul pe care l-a ocupat în zona de swap.
Nucleul păstrează evidența spațiului liber pentru sistemele de fi?ier.e într-o listă înlănțuită de blocuri libere, accesibilă din superblocul sistemului de fi?iere, iar spațiul liber pentru dispozitivul de swap este reținut într-o tabelă în memoria internă denumită map. Map-urile permit o alocare tip first-fit (prima potrivire) a blocurilor contigue de resursă.
-Map este o tabelă în care fiecare intrare constă într-o adresă a unei resurse alocabile ?i numărul corespunzător de unități de resursă disponibile; nucleul interpretează adresa ?i unitățile în concordanță cu tipul tabelei map. Inițial, map conține o intrare care indică adresa ?i numărul total de resurse. Map-ul reține numai entitățile libere (evidența golurilor).Deoarece nucleul alocă ?i eliberează resurse, acesta actualizează ?i tabela map astfel încât aceasta continuă să conțină informații corecte despre resursele libere.