SHPORA.net :: PDA

Login:
đćăèńòđàöèÿ

Main
FAQ

ăóìàíèòàđíûć íàóêè
ćńòćńòâćííûć íàóêè
ìàòćìàòèśćńêèć íàóêè
òćőíèśćńêèć íàóêè
Search:
Title: | Body:

a.Contextul.proces

Contextul procesului reprezintă conținutul spațiului său de adrese (al utilizatorului), conținutul regi?trilor hardware ?i structurile de date ale nucleului care au legătură cu procesul. Formal, contextul procesului este format din contextul de nivel utilizator (user-level context), contextul registru (register context), ?i contextul de nivel sistem (system-level context). Contextul de nivel utilizator cuprinde zonele de text, date, stivă utilizator ?i memorie partajată care ocupă spațiul virtual de adrese al procesului.
Contextul registru cuprinde următoarele componente.
^Numărătorul de program specifică adresa instrucțiunii următoare pe care o va executa
UCP; aceasta este o adresă virtuală în nucleu sau în spațiul de memorie al utilizatorului.
^Registrul de stare al procesorului (PS) specifică starea hardware a ma?inii pe care
rulează procesul.
^Pointerul stivei conține adresa curentă a următoarei intrări în stiva nucleu sau în stiva utilizator, determinată de modul de execuție.
^Regi?trii generali conțin date generate de proces în timpul execuției. Pentru a simplifica
discuția, să diferențiem doi regi?tri generali, registrul 0 ?i 1, folosiți pentru transmiterea
informațiilor între proces ?i nucleu. Contextul de nivel sistem al procesului are o "parte statică" ?i o "parte dinamică".
Procesul are o parte statică a contextului de nivel sistem pe toată durata existenței sale, dar poate avea un număr variabil de părți dinamice. Partea dinamică a contextului de nivel sistem trebuie să fie văzută ca o stivă de cadre context pe care nucleul le introduce ?i le extrage la apariția diferitelor evenimente.