SHPORA.net :: PDA

Login:
đćăèńòđàöèÿ

Main
FAQ

ăóìàíèòàđíûć íàóêè
ćńòćńòâćííûć íàóêè
ìàòćìàòèśćńêèć íàóêè
òćőíèśćńêèć íàóêè
Search:
Title: | Body:

b.Structuri.de

Câmpurile din tabela proceselor sunt următoarele: ^Câmpul de stare care identifică starea procesului. ^Intrarea în tabela proceselor conține câmpuri care permite nucleului să localizeze procesul ?i u area sa în memoria principală sau pe un dispozitiv extern. Nucleul folose?te informația pentru a face schimbarea de context a procesului, când acesta trece din starea "gata de execuție în memorie" în starea "execuție nucleu" sau din starea "întrerupt" în starea "execuție utilizator". În plus, el folose?te informația când încarcă procese în ( din ) memoria principală (între cele două stări "în memorie" ?i cele două stări "de încărcare" (swapped)). Intrarea în tabela proceselor conține un câmp care dă mărimea procesului, astfel încât nucleul ?tie cât spațiu trebuie să aloce procesului.
^Mai mulți identificatori ai utilizatorului determină diferite drepturi pentru proces. De exemplu, câmpurile utilizator ID descriu stările proceselor care pot transmite semnale între ele a?a cum va fi explicat în capitolul următor.
^ Identificatorii procesului specifică relația dintre procese. Aceste câmpuri ID sunt setate când procesul intră în starea de "creat" în urma apelului sistem fork.
^Intrarea în tabela proceselor conține un descriptor de evenimente când procesul este în starea sleep. Acest capitol îi va examina folosirea în algoritmii pentru sleep ?i wake-up.
^Parametri planificatorului permit nucleului să determine ordinea în care procesele trec din starea "execuție nucleu" în starea "execuție utilizator".
^Câmpul pentru semnale numără semnalele trimise unui proces dar care nu sunt încă tratate.
^Diferite contoare de timp dau timpul de execuție al procesului ?i utilizarea resursei nucleului, folosiți pentru numărarea ?i calcularea priorității procesului de către planificatorul de procese. Câmpul contor de timp setat de utilizator este folosit pentru a transmite un semnal de alarmă unui proces