SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

Особливості розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у зв’язку з виявленою невідповідністю працівника займаній посаді або виконуваній роботі.


Невідповідністю виконуваній роботі вважається нездатність внаслідок недостатньої кваліфікації або стану здоров'я належним чином виконувати доручену роботу.

ПП ВСУ – можна звільнити за цією підставою керівника в зв'язку з неможливістю забезпечити належну дисципліну праці у відповідній структурі.

Обов*язок доводити – власник або уповноважений орган.

Підтвердженням невідповідності працівника посаді чи виконуваній роботі є таке:

а) висновки атестаційної комісії, яка проводить атестацію працівників;

б) фактичні дані про якість роботи працівника відповідно до вимог тарифно-кваліфікаційних довідників та кваліфікаційних довідників посад службовців (для молодих недосвідчених працівників за таких доказів – лише через службу у справах неповнолітніх, а для молодих спеціалістів - після певного періоду обов'язкового відпрацювання);

в) медичний висновок про зниження працездатності працівника, яке перешкоджає йому виконувати його професійні обов'язки або загрожує безпеці і здоров'ю оточуючих його громадян.

Особливості звільнення на підставі рішення атестаційної комісії – керівник може перевести працівника на іншу роботу (зі згоди працівника), при неможливості – розірвати ТД протягом 2 місяців від дня проведення атестації. При цьому – рішення атестаційної комісії має рекомендаційний характер і повинне бути підтверджене іншими доказами – помилками, недоліками у роботі..

Не є підставою – відсутність (позбавлення) диплома, посвідчення про спеціальну освіту. Може бути підставою, якщо законом встановлена необхідність певних спеціальних знань (позбавлення водійських прав; анулювання лікарської ліцензії)