SHPORA.net :: PDA

Login:
đćăèńòđàöèÿ

Main
FAQ

ăóìàíèòàđíûć íàóêè
ćńòćńòâćííûć íàóêè
ìàòćìàòèśćńêèć íàóêè
òćőíèśćńêèć íàóêè
Search:
Title: | Body:

b.Mentenanta

Art 52 - întreținerea reprezintă totalitatea activităților de curățire, gresare, completare a plinurilor ?i a unității de foc ?i de executare a unor reparații minore, pentru menținerea tehnicii în condiții operaționale. La lucrările de întreținere participă atât operatorii echipamentelor, conducătorii de vehicule ?i echipaj ele, cât ?i personalul de mentenanța.
Art. 53 - Clasificarea din punct de vedere operațional constă în evaluarea defecțiunii s-au deteriorărilor survenite la tehnică ?i stabilirea oportunității reparării pe loc sau a nivelului de mentenanță la care tehnica trebuie evacuată, în vederea reparării ?i operaționalizării.
Art. 54 - Recuperarea reprezintă scoaterea, din zona acțiunilor militare, a tehnicii deteriorate (împotmolite) ?i, dacă este cazul, deplasarea acesteia într-un loc unde să poată fi reparată, sau de unde să poată fi evacuată. Procedurile de recuperare trebuie să țină seamă, pe cât posibil, de limitele prevăzute în manualul tehnic al echipamentului.
Pentru susținerea operației/luptei, tehnica defectă ?i/sau deteriorată trebuie recuperată, reparată ?i redată în folosință, cât mai curând posibil.
Recuperarea este de regulă primul pas în redarea tehnicii deteriorate sau defecte, operației/luptei.
Recuperarea este responsabilitatea unității căreia îi aparține tehnica. Când recuperarea nu poate fi îndeplinită de unitate, pot fi solicitate mijloace suplimentare.
Art. 55 - Evacuarea reprezintă deplasarea tehnicii defecte ?i/sau dete?riorate în locul în care poate fi reparată. Decizia privind evacuarea se ia odată cu etapa recuperării acesteia. Personalul care dirijează operațiile de evacuare trebuie să cunoască disponibilitățile în domeniu, pentru a se asigura că tehnica defectă ?i/sau deteriorată este deplasată în locul în care reparația poate fi executată în cel mai scurt timp posibil. Tehnica se evacuează pe distanța cea mai scurtă, până la nivelul de mentenanță cel mai apropiat care poate asigura repararea. Principiul folosit pentru evacuarea tehnicii este executarea unui singur salt de la locul scoaterii din funcționare, la locul unde se poate executa repararea.