SHPORA.net :: PDA

Login:
đćăèńòđàöèÿ

Main
FAQ

ăóìàíèòàđíûć íàóêè
ćńòćńòâćííûć íàóêè
ìàòćìàòèśćńêèć íàóêè
òćőíèśćńêèć íàóêè
Search:
Title: | Body:

a.Mentenanta

Art. 47 - Mentenanța reprezintă totalitatea acțiunilor întreprinse pentru a menține sau restabili tehnica la caracteristicile specifice. Ea include: controlul, testarea, întreținerea, clasificarea din punct de vedere operațional, recuperarea, evacuarea, repararea, reconstrucția ?i reclamațiile.
Art 48 - Organizarea mentenanței se realizează în funcție de cantitatea ?i complexitatea tehnicii din înzestrare, pentru a asigura un nivel ridicat de operativitate, de către organele de conducere logistică pe baza ordinelor e?alonului superior ?i a deciziei comandantului.
Art 49 - în procesul mentenanței trebuie să se ia decizii privind:
-criteriile de standardizare a mentenanței;
-standardele de mentenanța (intervalele ?i timpul necesar* mentenanței);
-dimensiunea ?i nivelul stocurilor de piese de schimb, specifice e?aloanelor;
-cerințele de personal ?i calificare a acestuia;
-repartizarea nivelelor mentenanței pe capacitățile structurilor militare ?i pe cele civile;
-selecționarea ?i aprovizionarea cu scule ?i dispozitive specifice echipamentului de testare ?i a publicațiilor de specialitate.
Art. 50 ? Controlul reprezintă totalitatea activităților efectuate în scopul stabilirii nevoilor de întreținere, pentru menținerea tehnicii la nivelul condițiilor operaționale specifice. El se execută de către operatorii echipamentelor, conducătorii de vehicule ?i echipaje ?i reprezintă principala sursă de informații pentru funcționarea sistemului de mentenanța.
Art. 51 - Testarea reprezintă totalitatea activităților desfă?urate pentru determinarea stării tehnice a echipamentului ?i refacerea unor reglaje în limitele prescrise. Ea se execută de personalul specializat din domeniul mentenanței, periodic, ca urmare a constatărilor rezultate în urma controlului sau la încheierea reparațiilor.