SHPORA.net :: PDA

Login:
đćăèńòđàöèÿ

Main
FAQ

ăóìàíèòàđíûć íàóêè
ćńòćńòâćííûć íàóêè
ìàòćìàòèśćńêèć íàóêè
òćőíèśćńêèć íàóêè
Search:
Title: | Body:

Telecomunicaюia ,Mediul de transmisie

Telecomunicația reprezintă orice transmisie ?i/sau recepție de semnale reprezentând semne, scrieri, imagini, sunete sau orice altă reprezentare care poate avea un înțeles pentru utilizatori, realizată prin cablu, radio, fibră optică sau prin alte mijloace care permit transferul acestor semnale în scopul asigurării unei legături între doi sau mai mulți beneficiari.
În domeniul militar ?i mai nou ?i în societatea civilă termenul de telecomunicație a fost înlocuit cu cel de comunicație dar fără a-?i schimba sensul inițial. În continuare în lucrare va fi utilizat termenul de comunicație (comunicații)

Mediul de transmisie reprezintă suportul fizic prin care circulă informațiile între transmițător ?i receptor în cadrul unui sistem de comunicații iar parametrii electrici ai acestora au un rol definitoriu în calitatea serviciilor realizate. Normele internaționale definesc toți parametrii de calitate ai transmisiilor ?i fac recomandări ca în funcție de serviciul suportat să se utilizeze unul sau altul dintre mediile de transmisie.
MEDII DE TRANSMISIE:
-CABLU: Torsadat, Coaxial, UTP, ;CABLU OPTIC ; MICROUNDE TERESTRE; MICROUNDE PRIN SATELIT;
-Unde scurte
-US RADIO
-Unde ultrascurte
-UUS
În funcție de echipamentele utilizate, un mediu de transmitere poate asigura unul sau mai multe canale de comunicații