SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

Види і методи фінансового контролю. Москалюк


Фінансовий контроль можна поділити на внутрішній і зовнішній. Внутрішній фінансовий контроль - це самоконтроль, який здійснюють організації, підприємства, установи як за власною фінансовою діяльністю, так і за фінансовою діяльністю підрозділів, що входять до їх складу. Він є складовою управління організацією і тому провадиться на її розсуд на основі рішень даної організації. Зокрема, внутрішнім контролем можна назвати внутрішній аудит.

Зовн – податкова.

За часом проведення фінансовий контроль поділяється на попередній (здійснюється на етапі розгляду і прийняття рішень з фінансових питань, у тому числі на стадії розробки й прийняття законів та актів органів місцевої влади та місцевого), поточний(здійснюється під час фінансово-господарських операцій ) та наступний(вивченням фінансової діяльності за попередній період, дає змогу виявити вади попереднього й поточного контролю).

За формами проведення поділяють на ініціативний та обов'язковий. Ініціативний фінансовий контроль здійснюється на підставі рішень суб'єктів господарювання як власними силами, так і за аудиторських організацій. Його метою є перевірка додержання господарюючим суб'єктом фінансової дисципліни. Обов'язковий фінансовий контроль здійснюється переважно за участю органів державної або місцевої влади,рішення компетентних державних органів (суду, прокуратури, інших органів держави) з метою з'ясувати додержання законності, встановлення істини в ході судового слідства тощо.

Залежно від суб'єктів контролю виокремлюють державний, внутрішньогосподарський, відомчий, аудиторський контроль, контроль фінансово-кредитних установ



Метод ФК – прийои і засобийого здійснення.

Перевірка – АМКУ, ДЕРЖ КОМ З ЦІН ПАП, подат служба…

Планові і позапланові виїєні перевірки.

Ревізії

Аудит

Відомчий фін контроль – в сист міністерств й Інш ЦОВВ

Внутрішньо-госп – перев вироб і госп діял.



Поняття бюджетного права.