SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

jjggjg


38.Мінеральні добрива

Це речовини які у своєму складі не мають орг..сполук але містять один або кілька елем. Мін.живлення

Азотні добрива вносять у грунт для покращення росту.Використ. такі добрива аміачна селітра, карбамід.вносять навесні.

Фосфорні – важливі у початковій стадії росту.

Нестача впливає негативно на розвиток кор..сист.

Калійні – хлористий калій сильвініт і сульфат калію.

Підвищує стійкість. Вносять під осн. Оранку.



37.Агротехнічні строки вис. Нас.

Насіння дер і чагарн висів у всі пори року але найчастіше висів восени і навесні.

Час вис залежить від біолог особл породи , від грунтово клім умов, від виду і тривалості нас спокою, стійкості сходів до неспр факторів.В лісов зоні нас висів навесні

.

35.Умови зберігання нас

Розрізняють короткостр і довгострокове зберігання. Короткостр насіння зберіг до осені наступного року

Довгострокове – зберігання більше ніж 5 р

В процесі зберігання потрібно попередити проростання. Насіння зберіг в насінесховищах в сухих приміщеннях. Вологість не більше 70%

При t 0 - +5

Насіння хвойних порід попередньо очищ і просушують і зберіг у гермет бутлях або в метал посуді.Вологість для модр. –6-9% Сз і Яз – 6,5-7,5%

При трив зберіг в тару кладуть сіль.



49.Доповнення лісових культур

Це висдж лісового садивного матеріалу в ЛК на місце рослин що загинули.Доповненню підляг лк прижвл яких становить 25-85%. При нерівномірн відпаді доповнення проводять за будь-якої приж.

Проводять вручну. Викор сад матер того самого віку що і лк.



48.Удобрення грунту в розсаднику. Види добрив

Удобрюють орг. І мінер добривами. До мін відносять азотні калійні фосфорні( пит№ 38) І органічні гній компост, торф, сапропель, зелені добрива. Куряч послід і гноївка.

Гній- свіжий напівперепрілий . перепрілий і перегній.

норма внесення 20-40т/га

Компост- закладають у купах. Траншеях і ямах. До складу входить: опале листя, буряни без нас, тирса, солома і торф. Купи поливають гашеним вапном.Готовий комп перетвор в однорідну масу.

Торф- містить достат кількість мінер речовин і має низьку кислотність . норма внес – 100-110т/га

Сапропель – цінне добриво яке містить 96% орг. Речовин. Утвор в умовах де відсутня течія

Зелене добриво – люпин горох віка бобові. Скошують у період молочно-воскової стиглості.

Х = Н/В*100



45.техн приймання робіт в посівн відділенні розс

Проводять з метою перевірки якості виконаних робіт. Провод комісія центральна в лісгоспі і в кожн лісн пікомісія .при техн. Прийм визначають площі посівів , відповідн схем висівЮ їх розміщ, норму висів. Іглибину загортання. Якість нас і витрати на один площі, якість обр грунту , стан посівів на день приймання. Одночасно визнач причини незад стану посіві і признач заходи з поліпшення вирощ сад мат.



46.Відбір середнього зразка для визн посівних якостей нас

Середній зразок відбирає особа яка пройшла спец інструктаж в ДЗЛНІ. Термін відбору 10 після формування партії. Сер зразок відбир відбором виїмок. Наважка це невелика кількість нас відбір від парт за один прийом. Кількість виїмок крупного 30 , дрібного 15. вихідний зразок це сукупність усіх виїмок від однор партії нас. Маса не менше як в 10раз більша за масу сер зразка. Відбмр сер зразок методом хрестоподібного ділення. Сер зрезок це частина вих. зразка призначена для аналізу .



40. Фактори які впливаюь на плодоношення деревних порід

Урожай насіння залежить від кліматичних і погодніх умов. Факторів: освітлення, запилення, пошкодження шкідниками і хворобами. Клімат має вел вплив і на якість насіння.Велику роль відіграють умови запилення квітів. Світло необхідна умова для дозрівання плодів.



36. Контроль за станом насіння при зберіганні

Насіння яке збер в скляних бутлях оглядають на рідше ніж раз на місяць. У разі зміни кольору появи нальоту подібного до пилу нас висип на брезент для просушки.Повторно перевір на повну якість. Осбливо стежать за вологістю.



51.Особливості вирощування сіянців берези повислої Зумовлені малим розміром насіння ніжними сходами. Насіння притрушують. Сіянці краще вирощувати на легкосуглинкових і супіщ чорноземах. Особливу увагу надають передпосівному оброб грунту. Висівати можна у всі агротехнічні строки. Насіння потребує спеціальної підготовки. Насіння зміш з торфокрихтою 1 до 3. Догляд з розпушування, знищення бурянів, зрошення. Стандартних розмірів досягає у 2 роки. Викопують восени і весною. Норма висіву 2,5 г/м Передпосівна підготовка є мульчування.Схема 25-45-25-55.