SHPORA.net :: PDA

Login:
регистрация

Main
FAQ

гуманитарные науки
естественные науки
математические науки
технические науки
Search:
Title: | Body:

2740


27.Згідно класифікації міжнародної екологічної спілки виділено 6 груп порід мисливських собак:

1)Хорти- призначені піймати зайця, лисицю і інші. Швидко прискорюватись.

2)Лайки-полюють на борову дичину та водоплавних птахів.

3)Лягаві-полюють на птахів.

4)Пошукові-шукають.

5)Норні-полює на норних звірів, виганяє звіра з нори.

6)Гончі-призначені для загонки диких звірів.



28.Використовувати на полюванні чистопородних собак із паспортом собаки або родовідне свідоцтво з допуском собаки до полювання у поточному році. Не дозволяти собаці бродити по селу, утримувати собаку у вольєрі, щорічно проводити щеплення від сказу, У людному місці водити у наморднику і на повідку.



29.Мисливські собаки утримуються у вольєрах або на подвір’ї у господаря. Розміри вольєра 3*3м, висотою 2.20м. Обтягнутий сіткою і глибиною в землю 50см. В літній період собаці повинно бути прохладно у вольєрі. Розміри бутки 1*0.8м, висота 70-80см, вхідний отвір-30см.



30.Біотехнія-це комплекс різноманітних робіт спрямованих на покращення умов існування, перебування, розмноження та збільшення чисельності мисливських тварин. Поділяються на заходи ті, що діють безпосередньо на тварин; ті, що діють на середовище їх існування.

31.

32.



33.Для охорони мисливських тварин створюється єгерська служба. Охорону може здійснювати державне і громадське підприємство. Державні-держлісохорона, МВС. Громадські – громадські і мисливські інспектори.

Способи охорони тварин в угіддях регламентується інструкцією по боротьбі з браконьєрством: метод об’їзду, метод засади, груповий метод.



34.Знищення хижаків і шкідливих тварин, якщо відкрите полювання проводиться мисливцями:

Круглий рік. Знищення вовка. Лисиці дозволяється, якщо є ліцензія на інші види. Але ще закрите полювання. Коли проводиться полювання незалежно від виду дичини, спочатку проводиться інструктаж. Запис учасників полювання в журнал інструктажів.



35.Основними методами упорядкування мисливських угідь є методи типології та бонітування. Бонітування мисливських угідь проводиться відповідно до природних зон у залежності від кормової бази та захисних якостей угідь. Клас бонітету мисливських угідь, який визначає узагальнену цінність та придатність їх кормових. Захисних властивостей, інших факторів середовища для існування певного виду мисливської фауни.



36.

37.





































































































39Права і обов’язки єгерів

1-Перевіряти документи на право полювання та добування мисливських тварин

2-Зупиняти транспортні, плавучі засоби, та проводити їх огляд

3-Доставляти осіб які порушують вимоги до цього закону до органів внутрішніх справ

4-Вилучати в осіб які порушують правила полювання знаряддя добування тварин

5-Вилучати плавучі засоби, обладнання, та предмети які були на порушенні

6-Проводити фотографування, звукозапис, відоезйомку як додаткові заходи для запобігання та розкриття порушень правила полювання та інших вимог установлених цим законом.

7-Складати протокол про порушення правил полювання.

8-Зупиняти чи припиняти полювання, що проводиться з порушенням вимог установлених в законі.

Обовязки

1- Проводить заготівлю кормів

2- Проводить облік тварин

3- Протягом року проводить боротьбу з шкідливими звірами

4- Проводить відстріл бродячих собак, котів і воронів

5- Проводить пропагандистські роботи по застосуванню відлякуючих засобів.



38Склад і озброєння працівників єгерської служби

У законодавстві україни про мисливське полювання говориться

-з метою охорони мисливських угідь користувачі угідь створюють єгерську службу з розрахунку не менше як 1 єгер на 5 тис га лісових або 10 тис га польових чи водно – болотних мисливських угідь.

Слад і озброєння працівників єгерської служби вказано в інструкції про порядок придбання обліку, зберігання перевезення, носіння і використання вогнепальної зброї, боєприпасів, та спеціальних засобів самооборони працівниками державної лісової охорони.



40Соціальний захист працівників єгерської служби

У разі загибелі посадової особи майстри лісу чи єгері підлягають обов’язковому державному страхуванню за рахунок коштів державного бюджету:

- на випадок загибелі на суму 10 річної заробітної плати за останньою посадою яку вони займали а в разі поранення, контузії, травми або каліцтва захворювання чи інвалідності що сталися у зв’язку з використаннямтпосадових обов’язків на суму від 6 місячної до 5ти річної заробітної плати за останньою посадою залежно від ступеня втрати працездатності. У зв’язку з використанням посадових обов’язків сімї загиблого обо утриманця виплачується одноразова допомога у розмірі 10 річної заробітної плати загиблого за останньою посадою яку він займав за рахунок державного бюджету з наступним стягненям цієї суми з винних осіб. У разі нанесення посадовій особі тілесних ушкоджень у зв’язку з використанням ними посадових обов’язків що перешкоджають надалі займатися професійною діяльністю їм виплачується одноразова допомога в розмірі 5 річної зарплати за останньою посадою яку віни займалиШкода заподіяна майну посадової особи або єгеря або членам їх сімей у зв’язку з виконанням ними посадових обов’язків відшкодовується в повному обсязі за рахунок коштів винуватого…





4 Польові мисливські угіддя

По типології їх називають ороні землі, вони можуть бути природоохоронні комплекси, національні парки, заповідники і парки.